איך לזהות את מצב שדורש טיפול זוגי

איך לזהות את מצב שדורש טיפול זוגיהיכולת לזהות, לבטא ולהשלים רגשות שליליים, לבסס גבולות, כללים ומשמעת, כהורה יחיד או כהורה שמבזבז פחות זמן עם הילד מאשר שנוצל קודם לכן. ניהול המשמעת במקרים של טיפול זוגי עשוי להפוך למצב של אובדן שליטה, עד כה משימה זו נופלת בתוך הפירעון של הורה יחיד, השני בהתחשב בכך שהוא לא מחובתו לעסוק כל עוד הוא כבר לא חי עם ילדו, או גרוע מכך, מנצל את המצב הזה כדי להראות את עצמו מאוד מתירני כדי להרוויח את האהדה של הילד.
ניהול זמן הופך ליכולת חשובה במיוחד במצבי גירושין, כולל גם יכולת טובה לארגן ולנהל את הזמן שהושקע עם הילד, כמו גם מעורבות בארגון התוכנית היומית של הילד וב פעילותה. כפי שאנו מתבוננים, כדי שזה יקרה, יש צורך להיות התערבות מכוונת בעיקר על אופטימיזציה של מערכת היחסים ההורית.

היכולת להיות מנהיג טוב ולמצוא פתרונות לבעיות הילד יחד עם זה כרוך הורה טובה של יחסי הילד לאחר גירושין, עקביות, מעורבות, תקשורת עם ההורה השני.

ההתערבות לפיכך תיקח בחשבון את הארגון מחדש של הסמכויות אשר עבדו בעבר באופן המותאם להקשר (בניית משאבים) ויצירת חדשים, הדרושים עבור ההקשר הנוכחי.

אסטרטגיות התערבות טיפולית בזוגיות

מכל התופעות המתבטאות במשפחות, טיפול זוגי הם אחד המשפיע על האיזון הפסיכו-רגשי של חבריה, בעיקר ילדים, ומחולל לפעמים תפקודים משמעותיים בכל רמות חייהם (אישי, יחסי, כלכלי, מקצועי, חברתי, רוחני). חומרת ההשפעות השליליות מושפע מתכונות מסוימות של הילד: לשפוך, מין, טמפרמנט, מצב של בריאות גופנית ונפשית, וכו ‘. ההשלכות של הקונפליקט בין ההורים, אשר לעתים להאריך בתקופות ארוכות, מתווספים אלה. שינויים בחיי הילדים, כגון שינוי השגרה היומיומית, בית הספר, לעיתים מתקיים, מתקשרים עם קשיים פיננסיים וחברתיים וחילוקי דעות בין הורים, משמעת, תוכנית של . קשרים אישיים

איך למצוא מטפל זוגי מומחה?

טיפול זוגי הרגשיים מתערבים לפני הפיזי או המשפטי, הדבר האחרון, למעשה, המשפט הניח על ידי הראשון. למרבה הצער, האיזון הרגשי של ההורים קשור באופן הדוק לזה של ילדים, כך כל הפרעה לרמה הראשונה היא הדהד הרבה יותר אינטנסיבי בשני. כך או כך, טיפול זוגי מתורבתים או, להפך, אחד אלים, ההשפעות הרגשיות שלה לא ניתן להזניח. כל אובדן הוא טראומה, עוצמה פחות או יותר ומחייב תקופת ריפוי. בתהליך זה, הילד יכול לחוות צבעים רחבים של רגשות, עם או בלי קשר למציאות: תסכול, פחד, תחושת נטישה, חרדה, הרתעה, דחייה, כעס, וכו ‘. בתהליך הטיפולי, לפסיכולוג יש את המשימה לחפור ברצף מעמיק ולאפשר לחוויות האלה להגיע אל פני השטח.